Seminar ‘surprise or survey’

Friday, 02 July 2010 - 14:00 tot 16:30

Only registered users can register for an event. Please login or register.

CBS, NPSO en NPO seminar ‘surprise or survey’ op 2 juni 2010 van 14.00 tot 16.30 uur in de Beurs van Berlage - Amsterdam.

‘Voor of tegen een kandidaat-premier’, ‘veel of weinig zetels voor een partij’, ‘het percentage minderjarige maagden in Nederland’, ‘de voorkeur voor een bepaald product of dienst’ of het oordelen over ‘het winnen van een gigolo bij een abonnement’. De uitslag op deze (internet-) enquêtevragen en de reacties in de media en van de gemiddelde Nederlander scheppen ‘de illusie van het hebben van eenduidige vragen en cijfers’.

Aanmelding: www.cbs.nl/seminarsurvey

Op dinsdag 2 juni aanstaande organiseren het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Nederlandstalig Platform voor Survey-Onderzoek (NPSO) in samenwerking met het Nederlandse Publieke Omroep (NPO) het seminar 'Surprise of survey', over de effecten van publiciteit en kwaliteit van (internet)surveyonderzoeken en opiniepeilingen. Doel van de dag is met elkaar te discussiëren over de mogelijkheid om snelheid en aantrekkelijkheid van nieuws te koppelen aan kennis over en vormen van kwaliteitcriteria voor surveyonderzoek. Gastsprekers zijn onder andere Tom van Dijk (Intomart GfK), prof. Jelke Bethlehem (UvA, CBS), prof . Jaak Billiet (Leuven).

Informatie over het gehele programma volgt spoedig.

De eerder aangekondigde NPSO bijeenkomst op 2 juni komt hiermee te vervallen.

Downloads

Geen documenten gevonden

Adres & Locatie

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)
Kloveniersburgwal 29
Amsterdam
See map: Google Maps
NL

Eerstvolgend evenement

Save the date: Mixed Methods online lezing 18 april 2024

donderdag, 18 apr, 2024 - 13:00 tot 15:00