Seminar over Machine Learning in survey onderzoek

Thursday, 28 October 2021 - 16:30 tot 18:00

Only registered users can register for an event. Please login or register.

Op donderdag 28 oktober 2021 organiseert het Nederlandstalig Platform Survey Onderzoek van 14:30-16:30 een online seminar over het gebruik van Machine Learning Technieken in Survey Onderzoek.

In zowel de dataverzameling, als in de analyse van grote hoeveelheden data kunnen technieken uit Data Science en Machine Learning bruikbaar zijn voor het vergroten van de efficiëntie van het verzamelen van data of het verhogen van de kwaliteit van de data. Zo worden machine learning technieken toegepast om tijdens dataverzameling inzichten te krijgen wat de invloed is van de dag van het versturen van uitnodigingen, hoe reminders in te zetten of om nonrespons zoveel mogelijk te voorkomen (adaptive survey designs).
In de analyse van surveydata worden Machine Learning technieken gebruikt om bijvoorbeeld grote hoeveelheden tekstdata te classificeren. Tijdens dit seminar verzorgt Michael Reusens van Statistiek Vlaanderen een introductie in belangrijke Machine Learning technieken die gebruikt kunnen worden. Vervolgens vertelt Alex Measure hoe het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics inzet om open antwoorden om op vragen over beroep en arbeidsbeperkingen om te zetten in statistieken. We sluiten het seminar af met een discussie over de manieren waarop Machine Learning gebruikt kan worden in survey-onderzoek, waarbij mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen.

Deelname aan het seminar is gratis na aanmelding via onze site www.npso.net. Om u aan te melden moet u inloggen op de site. Het aanmaken van een account is gratis. Na aanmelding ontvangt u een paar dagen voor de bijeenkomst via e-mail een digitale link naar de online bijeenkomst, die wordt gehouden via MS Teams.

Programma:
14:30 – aanvang
14:35 – Michael Reusens (Statistiek Vlaanderen)
                Introductie in Machine Learning technieken – wat doet Machine Learning en hoe zijn ze bruikbaar in survey onderzoek?
15:00 – Alex Measure (Bureau of Labor Statistics, USA) Let op: deze presentatie is engelstalig
                Seven years of Machine Learning for injury and Occupation Coding
15:25 – Discussie aan de hand van stellingen. Op welke gebieden is Machine Learning inzetbaar?

16:00 - afsluiting

Adres & Locatie

online - via MS Teams
NL

Eerstvolgend evenement

Vooraankondiging NPSO jaarlijkse dag ‘Non-respons en lastig bereikbare groepen’ 12 juni 2024

woensdag, 12 jun, 2024