20 jaar sociaal-culturele verschuivingen in Vlaanderen

Tuesday, 31 January 2017 - 11:00 tot 15:00

Only registered users can register for an event. Please login or register.

De survey Sociaal-culturele verschuivingen in Vlaanderen (SCV-survey) bestaat 20 jaar! De survey peilt sinds 1996 bij een toevallige steekproef van Nederlandstalige inwoners in het Vlaamse en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest naar waarden, opvattingen, overtuigingen en gedragingen met betrekking tot maatschappelijke en beleidsrelevante thema's. Inmiddels zijn we 20 jaargangen ver en wordt het tijd om even terug te blikken op de voorbije edities, zowel door een inhoudelijke als een methodologische bril. Alle bijdragen zijn gebundeld in een boek met als titel "20 jaar peilen in Vlaanderen".

Op de studievoormiddag lichten we niet alleen enkele bijdragen toe, maar kijken we ook naar de toekomst. Samen met vertegenwoordigers uit de academische wereld, de overheid en het marktonderzoek staan we stil bij de relevantie van klassiek surveyonderzoek voor het beleid. Hoe kunnen in het licht van de huidige maatschappelijke en technologische ontwikkelingen opvattingen, houdingen en gedragingen van burgers op een goede manier gemeten worden zodat de resultaten en inzichten waardevol blijven voor het beleid?

Datum: Dinsdag 31 januari 2017, 10 tot 14 uur

Plaats: VAC Leuven, auditorium 01 (vlakbij het treinstation van Leuven)

Deelnemen is gratis maar graag inschrijven op voorhand via deze link: http://regionalestatistieken.vlaanderen.be/20-jaar-peilen-in-vlaanderen

Downloads

Geen documenten gevonden

Adres & Locatie

Auditorium 01, VAC Leuven
Diestsepoort
3000 Leuven
NL

Eerstvolgend evenement

Save the date: Mixed Methods online lezing 18 april 2024

donderdag, 18 apr, 2024 - 13:00 tot 15:00